Hong Kong Asia's World City

Immigratie

Over het algemeen moeten bezoekers aan Hongkong beschikken over een paspoort dat nog tenminste één maand geldig is na hun voorgenomen vertrek uit Hongkong. Documenten die aan stateloze bezoekers zijn verstrekt, moeten echter tenminste nog twee maanden geldig zijn na het voorgenomen vertrek uit Hongkong. Neem contact op met de Immigratiedienst voor nadere informatie.

Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort hebben geen visum nodig voor een toeristische bezoek aan Hongkong en kunnen er blijven voor een periode van maximaal 90 dagen. Als u niet zeker bent van uw status, neem dan contact op met een Chinese ambassade of Visum Afdeling. U kunt ook nadere informatie over visum voorwaarden vinden op de website van de Immigratiedienst.

 

Hong Kong Special Administratie Region Reispas
Deze pas biedt vereenvoudigde immigratieprocedures voor frequente reizigers die houder zijn van een geldig paspoort en die in aanmerking komen voor een visumvrij bezoek.

Criteria voor het  aanvragen van de Reispas

  • U moet een noodzaak kunnen aantonen voor frequent bezoek aan Hongkong; en
  • U moet Hongkong (exclusief aanvullende bezoeken aan China of Macao) in de twaalf maanden voor het indienen van een aanvraag tenminste drie maal bezocht hebben, of
  • de Directeur van de Immigratiedienst moet er van overtuigd zijn dat uw bezoeken een substantiële bijdrage zullen leveren aan Hongkong.

De houders van de reispassen mogen gebruik maken van de balies die zijn bestemd voor inwoners van Hongkong voor vereenvoudigde immigratieprocedures.

Nadere details over de pas en een aanvraagformulier dat u kunt downloaden, kunt u vinden op de website van de Immigratiedienst.

 

e-Channel voor Frequente Bezoekers
Frequente bezoekers van Hongkong kunnen nu profiteren van het gemak van de zelfbedienings e-Channels waarmee u snel en gemakkelijk de immigratiebalie kunt passeren.

Criteria voor het  gebruik van het e-Channel

1. Alleen voor personen van 18 jaar en ouder;
2. De gebruiker moet in het bezit zijn van een geldig reisdocument en, indien vereist, geldige visa voor meervoudige toegang.
3. De gebruiker moet houder zijn van één van de volgende documenten: HKSAR Reispas;
  • APEC Business Travel Card met de letters ‘HKG’ op de achterzijde gedrukt;
  • Een Frequente Bezoeker Card van het Hong Kong International Airport;
  • Een lidmaatschapskaart van het 'Frequent Flyer Programme' van luchtvaartmaatschappijen die aan dit project meewerken (informeer bij uw luchtvaartmaatschappij).
4.

Voor passagiers die géén van de onder 3 genoemde kaarten bezitten, geldt dat zij van het e-Channel gebruik kunnen maken als zij in het bezit zijn van:

  • Een geldig reisdocument waarmee men géén visum of permissie nodig heeft voor een bezoek aan de Hong Kong SAR;
  • Documenten die aantonen dat zij tenminste drie maal voor een bezoek aan Hongkong zijn aangekomen op het Hong Kong International Airport in de 12 maanden voorafgaande aan het aanvragen van de e-Channel service.
5. Met een blanke lei moeiteloos de Hongkong SAR in.
 

Succesvol ingeschreven bezoekers kunnen de "Frequent Visitor e-Channels" gebruiken op alle controlepunten.

Klik hier voor toegang tot de procedure voor het gebruik van het "Frequent Visitor e-Channel".

Commercial Content

Wanneer u verder gebruik maakt van deze site, dan gaat u accoord met het gebruik van
cookies van deze site. Klik hier voor meer informatie omtrent cookies.

Accepteer Cookies